Ammattikirjat
Kauppa, logistiikka ja ohjelmistojen kehittäjät

RT-tuotetietokanta – tuotetiedot saataville rakennuksen elinkaaren kaikkiin vaiheisiin

Liittymällä RT-tuotetietokantaan tuotetoimittajan tuotteet ovat rakennusliikkeiden, suunnittelijoiden ja kaupan toimijoiden löydettävissä.

RT-tuotetietokannan avulla tuotetiedot ovat kaikkien rakennusalan ammattilaisten käytettävissä, eikä tuotetietoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille. Lisäksi suuret rakennusliikkeet hyödyntävät RT-tuotetietokantaan vietyä tuotetietoa käyttämissään palveluissa ja järjestelmissä.

Tuotetiedot helposti saataville

 • Tuotetiedot löytyvät Rakennustiedon omista palveluista, joissa on noin
  2 000 000 sivulatausta vuodessa.
 • Tuotteet tavoittavat yhden kanavan kautta kaikki rakennusalan toimijat suunnittelijoista, urakoitsijaan, ylläpitoon ja kaupan alan toimijoihin.
 • Tuotteiden löydettävyys, näkyvyys ja hyödynnettävyys rakennushankkeen kriittisissä vaiheissa paranee.

Lue lisää RT-tuotetietokannasta

Henkilökohtainen lisenssi
Sisältää yhden käyttöoikeuden henkilökohtaiseen käyttöön.
432,00 €
Lisälisenssi
Luottokorttimaksu, saat palvelun käyttöösi heti, vaatii kirjautumisen tai rekisteröitymisen:
Tilaa tästä
Tilaus laskulla, avaamme palvelun käyttöösi noin yhden työpäivän sisällä:
Tilaa laskulla
36,00 €
Lisälisenssi
Luottokorttimaksu, saat palvelun käyttöösi heti, vaatii kirjautumisen tai rekisteröitymisen:
Tilaa tästä
Tilaus laskulla, avaamme palvelun käyttöösi noin yhden työpäivän sisällä:
Tilaa laskulla
Ota yhteyttä
Haluatko lisätietoa RT-tuotetietokannasta? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.
Voit myös varata esittelyajan kalenterista.
Jukka Inkinen
Myyntipäällikkö
040 505 7977
jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Esa Putkonen
Myyntipäällikkö
044 3635 752
esa.putkonen@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Ota yhteyttä
Kiitos viestistäsi! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Miten rakennusliikkeet hyödyntävät arjessaan kansallista RT-tuotetietokantaa RT-urakoitsijan tuotetieto -palvelun kautta

Varaa aika esittelyyn!

Kolme tärkeintä syytä kansalliseen RT-tuotetietokantaan liittymiseksi:

 • Teidän ja asiakkaidenne tuottavuuden parantaminen
 • Lisääntynyt näkyvyys ja myynti
 • Työturvallisuuden parantaminen
1. Teidän ja asiakkaidenne tuottavuuden parantaminen

Ei enää tuotetietojen keräämistä ja lähettämistä moneen paikkaan, esim. eri työmaille, millä tehostatte omaa toimintaanne ja palvelette asiakkaitanne tehokkaammin. Lisäksi parannatte rakennusalan tuottavuutta mahdollistamalla tuotetietojenne virtaamisen järjestelmien välillä.

  • Kaikki Suomen isoimmat rakennusliikkeet hyödyntävät työmaillaan tietokannan sisältöä, jotta he saavat tehokkaasti tehtyä pakolliset: 1) tuotekelpoisuuden todentaminen 2) kemikaaliluettelo 3) tilaajan luovutusaineisto

  2. Lisääntynyt näkyvyys ja myynti

  Asiakkaanne ovat tyytyväisempiä, kun saavat tuotteidenne tiedot suoraan järjestelmien kautta ja isoimmat rakennusliikkeet itse jopa vaativat tuotteiden tiedot RT-tuotetietoon.

  Saatte rakennusalan ammattilaisille suunnattua näkyvyyttä:

  1. Kaikkien Suomen isoimpien rakennusliikkeiden käyttämässä RT-urakoitsijan tuotetieto-palvelussa, joka parantaa työmaiden tuottavuutta hyödyntäen RT-tuotetietokannan sisältöä. Palvelun avulla dokumentoidaan luotettavasti rakennushankkeessa käytetyt tuotteet. Palvelussa on tällä hetkellä aktiivisena 41 365 urakkaa, ja sinne on käyttöoikeuksia 3 243 käyttäjällä.
  • RT-tietoväylässä, joka kokoaa ohje- ja säännöskortit sekä RT-tuotekortit. Sivulatauksia n. 140 000 kpl / kk ja yli 75 000 ammattilaista / kk (mm. arkkitehtejä, suunnittelijoita, urakoitsijoiden hankintayksiköitä, isännöinti- sekä omakotiliiton jäseniä, kuntia, kaupunkeja). Näin RT-tuotekortit näkyvät hakutuloksissa (keltainen väri). Kerromme lisää RT-tuotekorttipalvelustamme tietokannan esittelyn yhteydessä
  • RT-tuotetiedon uutiskirjeessä, joka lähtee yli 3000 rakennusalan ammattilaiselle kuukausittain.
  • RTtuotetieto.fi -sivustolla, jota suunnittelijat ja rakentajat käyttävät tuotehakuun, -vertailuun ja -valintaan (RT-tuotetieto video). RTtuotetieto.fi on avoin julkaisukanava, josta tiedon tarvitsija voi hakea tietoa hakusanalla tai talo 2000 -luokitusten kautta ja mistä voi tarvittaessa linkittää tietoa eteenpäin. Artikkeleihin sekä tuotteisiin voidaan linkittää kaikki dokumentit esim. videoita, asennusohjeita, referenssitietoja, kuvat, BIM/CAD tiedostot, tuoteselosteet, käyttöturvallisuustiedotteet, suoritustasoilmoitukset sekä tietenkin ympäristöpalveluidemme M1-luokituksen ja RTS EPD:n tiedot.
  • Rajapinnan kautta eri käyttäjille mm. jälleenmyyjille, rakennusliikkeille ja eri palvelunkehittäjille.

  3. Työturvallisuuden parantaminen

  Työmaiden työturvallisuus paranee, kun kemikaalien käyttöturvatiedotteet on palvelukokonaisuutemme kautta saatavilla työmaiden työntekijöiden kännykässä helposti ja nopeasti.

  RT-tuotetietokanta lisää tuotteiden näkyvyyttä ja löydettävyyttä

  Liittämällä tuotteesi RT-tuotetietokantaan tuotteiden tuotetiedot ovat saatavilla ja hyödynnettävissä rakentamisen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

  Tietokannan tuotteet ovat löydettävissä RT-urakoitsijan tuotetieto-palvelussa.

  • RT-urakoitsijan tuotetieto on palvelu rakennushankkeen tuotetiedon hallintaan. Sitä hyödyntävät kattavasti suomalaiset rakennusliikkeet.
  • Vain RT-tuotetietokannassa löytyvät tuotteet ovat automaattisesti urakoitsijan hyödynnettävissä.
  • Tietokannan tuotteista voidaan muodostaa automaattisesti ajantasainen kemikaaliluettelo.
  • Palvelua hyödynnetään lakisääteiseen tuotekelpoisuuden toteamiseen.
  • Tuotetiedosta muodostuu automaattisesti rakennushankkeen luovutusaineisto.

  Tuotteet ovat esillä RT-tuotetiedon verkkosivuilla rttuotetieto.fi

  • Palvelu on tarkoitettu rakennustuotteiden hakuun, vertailuun ja valintaan.
  • Suunnittelijat etsivät palvelusta hankkeeseen soveltuvia tuotteita.
  • Urakoitsijat etsivät palvelusta hankkeeseen sopivia tuotteita tai vaihtoehtoisia tuotteita suunnittelijan tuotteille.
  • Työmaat etsivät palvelusta vaihtoehtoisia tuotteita määriteltyjen tuotteiden tilalle sekä tuotteiden asennus- ja käyttöohjeita sekä muita dokumentteja.

  RT-tuotetietokannan tuotteet linkittyvät RT-tietoväylään, joka on erityisesti suunnittelijoiden käytössä.

  • Tietoväylästä löytyvät kaikki rakentamisen ohjekortit (mm. RT-kortit ja RYLit), joita käytetään laajasti rakentamisen kaikissa vaiheissa tilaamisesta, suunnitteluun, rakentamiseen, käyttöönottoon ja rakennuksen käyttöön.
  • Linkitys RT-tietoväylästä tuotteisiin tapahtuu TALO2000 tuotenimikkeistön kautta. RT-tuotetietokannan tuotteille määritetään TALO2000-luokka.

  Tietokannan tuotteet on noudettavissa rajapinnan kautta.

  • Kuka tahansa palveluntarjoaja voi sopia liittymisestä RT-tuotetiedon rajapintaan ja noutaa tuotetiedon käytettäväksi omassa palvelussaan.
  • Rajapinnan kautta tuotetietoa voivat hyödyntää esimerkiksi kaupan alan toimijat.
  • Rajapinnan kautta tuotetietoa hyödynnetään tälläkin hetkellä Esimerkiksi yksi maailman suurimmista rakennusliikkeistä hyödyntää RT-tuotetietokantaa omassa hankintajärjestelmässään.
  RT-urakoitsijan tuotetietoa hyödyntäviä yrityksiä

  Siirry tilaamaan

  RT-tuotetietokanta säästää aikaa

  RT-tuotetietokannassa tuotetieto on kaikkien rakennusalan ammattilaisten käytettävissä rttuotetieto.fi:n, RT-urakoitsijan tuotetiedon ja RT-tuotetiedon rajapintojen kautta, eikä tuotetietoja tarvitse toimittaa erikseen mihinkään.

  RT-tuotetietokanta tehostaa urakoitsijoiden arkea
  • RT-urakoitsijan tuotetiedossa on rakennusliikkeiden hallinnoimina satoja aktiviisia, jotka saavat tuotetiedot dokumentteineen suoraan RT-tuotetietokannasta.
  • Tuotetoimittajien liityttyä RT-tuotetietokantaan, työmaiden ei tarvitse olla yhteydessä jokaiseen tuotetoimittajaan saadakseen tarvittavat lakisääteiset dokumentit.

  RT-tietoväylä, rttuotetieto.fi ja rajapinnat:

  • Kun tuotteet on tallennettu RT-tuotetietokantaan, ne julkaistaan automaattisesti kaikissa Rakennustiedon julkaisukanavissa. Tällöin rakennusalan asiantuntijat saavat käyttöönsä tarvittavan tuotetiedon rakennuksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.
  • Mitä kattavammin tuotetiedot on tallennettu RT-tuotetietokantaan, sitä paremmin eri toimijat voivat hyödyntää tietoa. Tällöin RT-tuotetietokannan käyttö vähentää merkittävästi tarvetta toimittaa tuotetietoa eri tahoille manuaalisesti.

   Siirry tilaamaan

   Mitä palvelu sisältää?

   Tuotetietojen välityksen RT-tuotetietokannasta kaikkiin Rakennustiedon julkaisukanaviin: rttuotetieto.fi, RT-urakoitsijan tuotetietoon ja RT-tuotetiedon rajapintojen kautta 3. osapuolille, linkityksen RT-tietoväylän RT-kortistoon sekä toimittajan nostamisen esille RT-tuotetiedon uutiskirjeeseen.

   Asiakkaan Excelissä toimittamien tuotetietojen viennin RT-tuotetietokantaan. Tiedot toimitetaan valmiissa täyttöpohjassa.

   • Tietokantaan voidaan tallentaa kattavasti mm. urakoitsijoiden ja kaupan tarvitsemat tuotetiedot. Yksittäiselle tuotteelle voidaan tallentaa yhteensä noin 250 erilaista tuotetietoa.
   • Tallennettavat tiedot sisältävät mm. nimi-, tunniste-, logistiikkatiedot sekä dokumenteista mm. DoP (suoritustasoilmoitus), KTT, EPD, M1, asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet, BIM- ja CAD-objektit sekä tuotekuvat.

   Tuotetietojen päivityksen tietokantaan tietojen muuttuessa tai uusia tuotteita julkaistaessa.

   Palvelu sisältää myös täsmäkoulutuksen RT-tuotetiedon palvelukokonaisuudesta ja tiedon viennistä RT-tuotetietokantaan sekä tarvittaessa käyttötukea palvelun käyttöön sähköpostitse, puhelimitse tai etäpalaverilla.  

   Mahdollisuus lisämaksusta julkaista RT-tuotekortti, jolla parannetaan tuotteiden näkyvyyttä entisestään RT-tietoväylässä.

    • RT-tuotekortin hinta 600 €/sivu/vuosi
    • RT-tuotekorttia ei myydä erikseen, vaan se on RT-tuotetietokantaan liittyvä palvelu.

    Jos tuotetiedot halutaan siirtää Excelin sijaan rajapinnan kautta RT-tuotetietokantaan, arvioidaan rajapinnan toteutettavuus aina tapauskohtaisesti. Rajapinnan käyttöönotosta aiheutuu erillinen avauskustannus.

    Siirry tilaamaan

    Tutustu tarkemmin RT-tuotetietoon ja RT-tuotetietokantaan RT-tuotetiedon esittelystä >

    Sinua saattaisi kiinnostaa myös: