EtusivuPALVELUTtuotetiedon tietokanta
Siirry kirjakauppaan
Kauppa, logistiikka ja ohjelmistojen kehittäjät

Tuotetiedon tietokanta – tuotetiedot saataville rakennuksen elinkaaren kaikkiin vaiheisiin

Liittymällä Tuotetiedon tietokantaan tuotetoimittajan tuotteet ovat rakennusliikkeiden, suunnittelijoiden ja kaupan toimijoiden löydettävissä.

Tuotetiedon tietokannan avulla tuotetiedot ovat kaikkien rakennusalan ammattilaisten käytettävissä, eikä tuotetietoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille. Lisäksi suuret rakennusliikkeet hyödyntävät Tuotetiedon tietokantaan vietyä tuotetietoa käyttämissään palveluissa ja järjestelmissä.

Tuotetieto-logo

Tuotetiedot helposti saataville

 • Tuotetiedot löytyvät Rakennustiedon omista palveluista, joissa on noin
  2 000 000 sivulatausta vuodessa.
 • Tuotteet tavoittavat yhden kanavan kautta kaikki rakennusalan toimijat suunnittelijoista, urakoitsijaan, ylläpitoon ja kaupan alan toimijoihin.
 • Tuotteiden löydettävyys, näkyvyys ja hyödynnettävyys rakennushankkeen kriittisissä vaiheissa paranee.

Lue lisää Tuotetiedon tietokannasta

Liitä tuotteesi Tuotetiedon tietokantaan
Hinta määräytyy liitettävien tuotteiden lukumäärän mukaan.
Enemmän tuotteita? Kysy tarjous!


RT-tuotekortti

 • Rakennustiedon Tuotetiedossa julkaistujen rakennusmateriaalitietojen yksi jakelukanava ovat Rakennustiedon tietopalvelut. RT-kortiston ohjekortit ja RT-tuotekortit sekä tuotetiedot on linkitetty keskenään.
 • RT-tuotekortti on toimitettu laadukas kooste yrityksen tuotejärjestelmistä, tuotteista, palveluista ja ratkaisuista linkittyen Rakennustiedon tietopalveluiden ohjeisiin.
 • RT-tuotekortti kertoo tuotteen tekniset tiedot selkeästi jäsenneltynä ja luokiteltuna. Yhtenäinen luokittelu ja ja ulkonäkö helpottavat tietojen hakua ja vertailua.
 • RT-tuotekorteista on mahdollista tilata lisäpainoksia sekä vieraskielisiä painoksia asiakkaan omiin käyttötarpeisiin.
 • RT-tuotekortin pdf on mahdollista liittää tuotetoimittajan omille kotisivuille.
 • RT-tuotekorttia voidaan käyttää myös tarjouksen liitteenä.

  RT-tuotekortin hinta 55 €/sivu/kk. RT-tuotekorttia ei myydä erikseen, vaan se on Tuotetiedon tietokantaan liittyvä palvelu.


Ota yhteyttä
Haluatko lisätietoa Tuotetiedon tietokannasta? Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.
Voit myös varata esittelyajan kalenterista.
Jukka Inkinen
Jukka Inkinen
Myyntipäällikkö
040 505 7977
jukka.inkinen@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Esa Putkonen
Esa Putkonen
Myyntipäällikkö
044 363 5752
esa.putkonen@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Ota yhteyttä
Täytä lomake ja olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.
Kiitos viestistäsi! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tuotetieto tietokanta

Miten rakennusliikkeet hyödyntävät arjessaan kansallista Tuotetiedon tietokantaa
Tuotetiedon hallintapalvelun kautta

Varaa aika esittelyyn!

Kolme tärkeintä syytä kansalliseen Tuotetiedon tietokantaan liittymiseksi:

 • Teidän ja asiakkaidenne tuottavuuden parantaminen
 • Lisääntynyt näkyvyys ja myynti
 • Työturvallisuuden parantaminen
1. Teidän ja asiakkaidenne tuottavuuden parantaminen

Ei enää tuotetietojen keräämistä ja lähettämistä moneen paikkaan, esim. eri työmaille, millä tehostatte omaa toimintaanne ja palvelette asiakkaitanne tehokkaammin. Lisäksi parannatte rakennusalan tuottavuutta mahdollistamalla tuotetietojenne virtaamisen järjestelmien välillä.

  • Kaikki Suomen isoimmat rakennusliikkeet hyödyntävät työmaillaan tietokannan sisältöä, jotta he saavat tehokkaasti tehtyä pakolliset: 1) tuotekelpoisuuden todentaminen 2) kemikaaliluettelo 3) tilaajan luovutusaineisto

  2. Lisääntynyt näkyvyys ja myynti

  Asiakkaanne ovat tyytyväisempiä, kun saavat tuotteidenne tiedot suoraan järjestelmien kautta ja isoimmat rakennusliikkeet itse jopa vaativat tuotteiden tiedot Tuotetietoon.

  Saatte rakennusalan ammattilaisille suunnattua näkyvyyttä:

  1. Kaikkien Suomen isoimpien rakennusliikkeiden käyttämässä Tuotetiedon hallintapalvelussa (aiemmin RT-urakoitsijan tuotetieto), joka parantaa työmaiden tuottavuutta hyödyntäen Tuotetiedon tietokannan sisältöä. Palvelun avulla dokumentoidaan luotettavasti rakennushankkeessa käytetyt tuotteet. Palvelussa on tällä hetkellä aktiivisena 41 365 urakkaa, ja sinne on käyttöoikeuksia 3 243 käyttäjällä.
  • Tietoväylässä, joka kokoaa ohje- ja säännöskortit sekä RT-tuotekortit. Sivulatauksia n. 140 000 kpl / kk ja yli 75 000 ammattilaista / kk (mm. arkkitehtejä, suunnittelijoita, urakoitsijoiden hankintayksiköitä, isännöinti- sekä omakotiliiton jäseniä, kuntia, kaupunkeja). Näin RT-tuotekortit näkyvät hakutuloksissa (keltainen väri). Kerromme lisää RT-tuotekorttipalvelustamme tietokannan esittelyn yhteydessä
  • Tuotetiedon uutiskirjeessä, joka lähtee yli 3000 rakennusalan ammattilaiselle kuukausittain.
  • haku.tuotetieto.fi-sivustolla, jota suunnittelijat ja rakentajat käyttävät tuotehakuun, -vertailuun ja -valintaan (Tuotetieto-video). Haku.tuotetieto.fi on avoin julkaisukanava, josta tiedon tarvitsija voi hakea tietoa hakusanalla tai talo 2000 -luokitusten kautta ja mistä voi tarvittaessa linkittää tietoa eteenpäin. Artikkeleihin sekä tuotteisiin voidaan linkittää kaikki dokumentit esim. videoita, asennusohjeita, referenssitietoja, kuvat, BIM/CAD tiedostot, tuoteselosteet, käyttöturvallisuustiedotteet, suoritustasoilmoitukset sekä tietenkin ympäristöpalveluidemme M1-luokituksen ja EPD:n tiedot.
  • Rajapinnan kautta eri käyttäjille mm. jälleenmyyjille, rakennusliikkeille ja eri palvelunkehittäjille.

  3. Työturvallisuuden parantaminen

  Työmaiden työturvallisuus paranee, kun kemikaalien käyttöturvatiedotteet on palvelukokonaisuutemme kautta saatavilla työmaiden työntekijöiden kännykässä helposti ja nopeasti.

  Tuotetiedon tietokanta lisää tuotteiden näkyvyyttä ja löydettävyyttä

  Liittämällä tuotteesi Tuotetiedon tietokantaan tuotteiden tuotetiedot ovat saatavilla ja hyödynnettävissä rakentamisen elinkaaren kaikissa vaiheissa.

  Tietokannan tuotteet ovat löydettävissä Tuotetiedon hallintapalvelussa (aiemmin RT-urakoitsijan tuotetieto-palvelu).

  • Tuotetiedon hallintapalvelu on palvelu rakennushankkeen tuotetiedon hallintaan. Sitä hyödyntävät kattavasti suomalaiset rakennusliikkeet.
  • Vain Tuotetiedon tietokannassa löytyvät tuotteet ovat automaattisesti urakoitsijan hyödynnettävissä.
  • Tietokannan tuotteista voidaan muodostaa automaattisesti ajantasainen kemikaaliluettelo.
  • Palvelua hyödynnetään lakisääteiseen tuotekelpoisuuden toteamiseen.
  • Tuotetiedosta muodostuu automaattisesti rakennushankkeen luovutusaineisto.

  Tuotteet ovat esillä Tuotetiedon haku -palvelussa haku.tuotetieto.fi

  • Palvelu on tarkoitettu rakennustuotteiden hakuun, vertailuun ja valintaan.
  • Suunnittelijat etsivät palvelusta hankkeeseen soveltuvia tuotteita.
  • Urakoitsijat etsivät palvelusta hankkeeseen sopivia tuotteita tai vaihtoehtoisia tuotteita suunnittelijan tuotteille.
  • Työmaat etsivät palvelusta vaihtoehtoisia tuotteita määriteltyjen tuotteiden tilalle sekä tuotteiden asennus- ja käyttöohjeita sekä muita dokumentteja.

  Tuotetiedon tietokannan tuotteet linkittyvät Tietoväylään, joka on erityisesti suunnittelijoiden käytössä.

  • Tietoväylästä löytyvät kaikki rakentamisen ohjekortit (mm. RT-kortit ja RYLit), joita käytetään laajasti rakentamisen kaikissa vaiheissa tilaamisesta, suunnitteluun, rakentamiseen, käyttöönottoon ja rakennuksen käyttöön.
  • Linkitys Tietoväylästä tuotteisiin tapahtuu TALO2000 tuotenimikkeistön kautta. Tuotetiedon tietokannan tuotteille määritetään TALO2000-luokka.

  Tietokannan tuotteet on noudettavissa rajapinnan kautta.

  • Kuka tahansa palveluntarjoaja voi sopia liittymisestä Tuotetiedon rajapintaan ja noutaa tuotetiedon käytettäväksi omassa palvelussaan.
  • Rajapinnan kautta tuotetietoa voivat hyödyntää esimerkiksi kaupan alan toimijat.
  • Rajapinnan kautta tuotetietoa hyödynnetään tälläkin hetkellä. Esimerkiksi yksi maailman suurimmista rakennusliikkeistä hyödyntää RT-tuotetietokantaa omassa hankintajärjestelmässään.
  RT-urakoitsijan tuotetietoa hyödyntäviä yrityksiä

  Siirry tilaamaan

  Tuotetiedon tietokanta säästää aikaa

  Tuotetiedon tietokannassa tuotetieto on kaikkien rakennusalan ammattilaisten käytettävissä haku.tuotetieto.fi:n, Tuotetiedon hallintapalvelun ja Tuotetiedon rajapintojen kautta, eikä tuotetietoja tarvitse toimittaa erikseen mihinkään.

  Tuotetiedon tietokanta tehostaa urakoitsijoiden arkea
  • Tuotetiedon hallintapalvelussa on rakennusliikkeiden hallinnoimina satoja aktiviisia, jotka saavat tuotetiedot dokumentteineen suoraan Tuotetiedon tietokannasta.
  • Tuotetoimittajien liityttyä Tuotetiedon tietokantaan, työmaiden ei tarvitse olla yhteydessä jokaiseen tuotetoimittajaan saadakseen tarvittavat lakisääteiset dokumentit.

  Tietoväylä, haku.tuotetieto.fi ja rajapinnat:

  • Kun tuotteet on tallennettu Tuotetiedon tietokantaan, ne julkaistaan automaattisesti kaikissa Rakennustiedon julkaisukanavissa. Tällöin rakennusalan asiantuntijat saavat käyttöönsä tarvittavan tuotetiedon rakennuksen elinkaaren kaikissa vaiheissa.
  • Mitä kattavammin tuotetiedot on tallennettu Tuotetiedon tietokantaan, sitä paremmin eri toimijat voivat hyödyntää tietoa. Tällöin Tuotetiedon tietokannan käyttö vähentää merkittävästi tarvetta toimittaa tuotetietoa eri tahoille manuaalisesti.

   Siirry tilaamaan

   Mitä palvelu sisältää?

   Tuotetietojen välityksen Tuotetiedon tietokannasta kaikkiin Rakennustiedon julkaisukanaviin: haku.tuotetieto.fi, Tuotetiedon hallintapalveluun ja Tuotetiedon rajapintojen kautta 3. osapuolille, linkityksen Tietoväylän RT-kortistoon sekä toimittajan nostamisen esille Tuotetiedon uutiskirjeeseen.

   Asiakkaan Excelissä toimittamien tuotetietojen viennin Tuotetiedon tietokantaan. Tiedot toimitetaan valmiissa täyttöpohjassa.

   • Tietokantaan voidaan tallentaa kattavasti mm. urakoitsijoiden ja kaupan tarvitsemat tuotetiedot. Yksittäiselle tuotteelle voidaan tallentaa yhteensä noin 250 erilaista tuotetietoa.
   • Tallennettavat tiedot sisältävät mm. nimi-, tunniste-, logistiikkatiedot sekä dokumenteista mm. DoP (suoritustasoilmoitus), KTT, EPD, M1, asennus-, käyttö- ja huolto-ohjeet, BIM- ja CAD-objektit sekä tuotekuvat.

   Tuotetietojen päivityksen tietokantaan tietojen muuttuessa tai uusia tuotteita julkaistaessa.

   Palvelu sisältää myös täsmäkoulutuksen Tuotetiedon palvelukokonaisuudesta ja tiedon viennistä Tuotetiedon tietokantaan sekä tarvittaessa käyttötukea palvelun käyttöön sähköpostitse, puhelimitse tai etäpalaverilla.  

   Mahdollisuus lisämaksusta julkaista RT-tuotekortti, jolla parannetaan tuotteiden näkyvyyttä entisestään Tietoväylässä.

    • RT-tuotekortin hinta 55 €/sivu/kk
    • RT-tuotekorttia ei myydä erikseen, vaan se on Tuotetiedon tietokantaan liittyvä palvelu.

    Jos tuotetiedot halutaan siirtää Excelin sijaan rajapinnan kautta Tuotetiedon tietokantaan, arvioidaan rajapinnan toteutettavuus aina tapauskohtaisesti. Rajapinnan käyttöönotosta aiheutuu erillinen avauskustannus.

    Siirry tilaamaan

    Sinua saattaisi kiinnostaa myös: