EtusivuPALVELUTRYL-palvelut
Siirry kirjakauppaan
Kauppa, logistiikka ja ohjelmistojen kehittäjät

RYL-palvelut

Sido sopimuksesi RYLin – vältät turhia riskeä ja varmistat laadukkaan lopputuloksen. Rakentamisen yleiset laatuvaatimukset eli RYL on alan yhdessä sopima hyvän rakennus- ja kiinteistönpitotavan kuvaus. RYL-palvelussa on käytössäsi aina ajantasainen sisältö ja versiohistoria.

Haluatko lisätietoa?
Ota yhteyttä. Voit myös varata ajan myyjän kalenterista tai täyttää yhteydenottolomakkeen.
Heidi Hankaa
Heidi Hankaa
Myyntipäällikkö
040 706 4117
heidi.hankaa@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Aleksi Leino
Aleksi Leino
‍‍
Myyntipäällikkö
040 922 4345
aleksi.leino@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Tomi Uschanov
Myynnin tiiminvetäjä
040 706 4117
tomi.uschanov@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Anneka Palm
Anneka Palm
Asiakkuuspäällikkö
040 457 7651
anneka.palm@rakennustieto.fi
Siirry varauskalenteriin
Ota yhteyttä lomakkeella
Täytä lomake ja olemme sinuun mahdollisimman pian yhteydessä.
Kiitos viestistäsi! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Rakentamisen yleiset laatuvaatimukset RYL määrittää hyvää rakennus- ja kiinteistönpitotapaa sekä hyvää purkutapaa kiinteistö- ja rakentamisalalla.

Rakennusurakan yleiset sopimusehdot (YSE 1998) tuovat yleiset laatuvaatimukset ja työselostukset osaksi YSE-pohjaisia sopimuksia. RYL toimii yleisenä työselostuksena ja määrittää siten työn lopputuloksen teknisen laadun lisäksi urakoitsijan työmäärää ja kustannuksia.

Toimialamme suurinta toimintaympäristön muutosta vauhdittavat ilmastonmuutos, vihreä siirtymä, energian hinnan vaihtelut ja kehittyvä lainsäädäntö. Rakennustöiden yleisien laatuvaatimuksien alan yhdessä kehittämien sopimusmallien (sopimusasiakirjat.rakennustieto.fi) kanssa tarjoavat rakentamis- ja kiinteistöalan toimijoille keinon toimintatapojen uudistamiseen, murroskauden haasteiden ratkaisemiseen ja tuottavuuden parantamiseen.

Mihin RYLejä käytetään

RYLin käyttöä koskevaan kyselyymme vastasi lähes 250 vastaajaa. RYLien avulla vastaajat löytävät kattavasti ja kootusti luotettavan ja ajantasaisen tiedon ’’yksissä kansissa’’, palvelua kiiteltiin kätevästä käyttöliittymästä ja RYLit ovat keskeinen osa käyttäjien sopimuksia.

Vastaajat nostivat esille myös vastuullisuuden: ’’Käytämme RYLiä, koska haluamme olla vastuullisia toimijoita ja rakentajia.’’

Käyttäjien vastauksia RYLien käyttötarkoituksista:  

  • laadun määrittämiseen ja laadun valvontaan
  • rakennusselostuksen ja suunnitelmien laadintaan
  • tarjouspyyntöjen tekemiseen
  • työn ohjaukseen
  • rakennusvalvontaan

RYLit julkaistaan nykyisin RYL-palvelussa – kirjoja ei enää julkaista. Verkkopalvelusta löytyvät InfraRYL, MaaRYL, TalotekniikkaRYL, KorjausRYL ja KiinteistöRYL. RunkoRYLissä ja SisäRYLissä on parhaillaan työn alla mittava päivitystyö, jonka jälkeen käynnistyy MaalausRYLin päivitys.